KİMİM BEN?
Kahverengi iri gözlü kız sessizce aşağı indi. Etrafa baktı, misafirler içeri girmişti. Gelenlerin ayakkabılarına şöyle bir göz attı. Dolgu topuklu, spor, ince topuklu ayakkabılar. Çeşit çeşit... Çok severdi ayakkabıları. En çok dikkatini çeken topuklu ayakkabılar olurdu. Bazen de merak edip denerdi onları oracıkta.
O topuklu ayakkabının içinde büyümüş hissederdi kendini. Büyümek, değişmek demekti onun için.
Ayakkabılar gibi insanlar da dikkatini çekerdi Funda’nın. Çünkü insanlar da ayakkabılar gibi farklı farklıydı. Annesi, babası, arkadaşları... En çok da kendisi farklıydı, ona göre.
O, ne annesi gibi pratik, hareketli, renkli, şık giyimli ne de babası gibi konuşkan, sohbetli biriydi. Çok konuşmaz, konuştuğu zaman da kısa cümleleri tercih ederdi. Konuşmaya çok da gerek yok diye düşünürdü. Evdekiler “içine kapanık bizim kız” derdi. İçine kapanık cümlesi olumsuzluk hissettirirdi ona. Bir sorun varmış gibi.
Onun hassas noktası kokulardı. Çoğu insanın fark etmediği kokuları hemen hissederdi. Bir şey yemeden önce de mutlaka kokusunu almak isterdi. Bozulan yemeği ilk fark eden, yemeğin lezzetinden ödün vermeyen biriydi.
Utangaçtı. Öğretmeni soru sorduğunda parmak kaldırmaya öyle çekinirdi ki. Sınıfta çoğunlukla fark edilmemek için en arka sıralara, kalorifer yanındaki sıraya oturmayı severdi. Böylece soru sorulunca öğretmen kendisini kolaylıkla göremezdi. Sınıfın arka sıraları hem sıcak hem de gözlerden uzaktı.
Arkadaşlarının çoğu kendinden farklıydı, neşeli, canlı, girişken, hareketli.
“Nasıl böyle konuşacak şeyler buluyorlar?” “Nasıl bu kadar hareketli olabiliyorlar?” diye düşünür ve ben neden böyle değilim diye üzülürdü. Arkadaşları arasında kendini hep eksik hissederdi. Onlar gibi olamadığı için.
Zaman zaman bu durum belki de burçlarla alakalıydı diye düşünürdü. “O zaman kendi burcundaki insanlar neden ondan farklıydı peki?” Bu soruya cevap bulamıyordu.
“Neydi sebebi bu kadar içine kapanık olmasının?”
“Neden konuşmayı sevmiyordu? “
“Niçin diğer insanlar gibi hareketli değildi?”
Zihninde bu sorularla geziyordu. Ta ki yıllar sonra cevabını alana dek.
İnsanlar doğuştan gelen özelliklerinden dolayı birbirlerinden farklıdır. Genellikle bu farklılıklar kişilerin kendisi ya da ilişki kurdukları açısından ilk bakışta olumsuzluk olarak algılanır. Oysaki bu özelliklerin nedenleri vardı ve kişinin hayatında her şeye yansır.
Konuşmasından, hareketlerine, ilişkilerine,
Acıkmasından, seçimlerine,
Ders çalışmasından, öğrenmesine kadar.
Peki sıkıntı olan farklı olmak mı yoksa farklılıklarının sebeplerini bilmiyor olmak mı? İnsan farklılıkların sebebini bilmediğinde ilişkileri nasıl oluyor? Böyle durumlarda ne hisseder, hissettiklerini nasıl yorumlar?
Herkes hayatta bir şeyleri merak eder. Ancak insan en çok da gerçeği merak eder.
Daha mutlu ve başarılı bir ömür için gerçeğe ulaşmak gerekir. Kendisi ile gerçekleri merak edenlerin sorusudur: “Kimim ben?”
Hayatımız her an yeni bir soruyla karşılaştırır bizi, bu soruların gerçek cevaplarını bulmaya doğru bir yolculuğa çıkmanız dileğiyle.
Bu eğitimi almadan önce benimde kendimle ilgili yargılarım vardı. İnsanın ufkunu açan bir eğitim. İyiki...
YanıtlaSilİnsanın, Deneyimsel Öğreti ile zihnindeki soruların gerçek cevaplarına ulaşıyor olması ne büyük bir imkan...önce kendi sonra çevresindekiler ile ilgili :)
YanıtlaSilHerkes bu eğitimi almalı
YanıtlaSilNe hoş bir yazı, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilKaleminize sağlık
YanıtlaSilBi sorsa bulacak da insan kendini..
YanıtlaSilGerçekten de sadece sorsa..
Kendini bilmek kendine merhametli olmaktır⚘️
YanıtlaSilElinize sağlık🌸
YanıtlaSilNeden böyleyim ve kimim ben? Kendine sormayan insan var mıdır bu soruları acaba 🤔
YanıtlaSilİnsan uzayı, denizin derinliklerini hep merak etmiştir ama en yakınında olan kendini merak etmemiştir.
YanıtlaSilKim...
YanıtlaSilİnsanın kendine dair olan gerçeği merak etmesi bir seviye ama kendisine dair gerçeği öğrenmek için harekete geçmesi başka bir seviyeymiş... Eğitimi alınca anlıyor insan... 😊🙈
YanıtlaSilİnsan kendi gerçeğini bilmediğinde kendini eksik hisseder. Herkesin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Önemli olan bunları bilip doğru bir şekilde yönlendirmek :)
YanıtlaSilTeşekkürler 🍃
İnsanın kendine "aa bende bir sorun yokmuş" dediği bir süreç :)
YanıtlaSilElinize sağlık🌱
YanıtlaSilEmeğinize sağlık.. gerçekten insan farklılığın sebebini bilmeyince kafayı o farklılığa takıyor...
YanıtlaSilKaleminize sağlık🌼
YanıtlaSilOysaki bu özelliklerin nedenleri vardı ve kişinin hayatında her şeye yansır... Ne güzel bir cümle. İnsan sebebini öğrenince zihni de çok rahatlıyor...
YanıtlaSilEmeğinize sağlık
YanıtlaSilKendini tanımak konfor , etrafını tanımakta ekstra bir konfor …
YanıtlaSil🌸
Kendimizi bilmeden tanımadan buralara kadar gelmişiz. Bildikten sonrası hem zor hem de çok konforlu....
YanıtlaSilçok şükür
SilMeğer ben sorunlu değilmişim doğuştan bana verilen özelliğimmiş çok fazla konuşmak istememem...
YanıtlaSilBu bilgileri bilseydim eşimden boşanmazdım...
Öyküleriyle karşılaşılan süreç...
Ben kimim benim dışındakiler kim ve biz nasıl farklılıklarımızı yönetebiliriz...
Farklılıkların sebeplerini fark esince daha huzurlu bir yaşamı oluyor insanın. Hayatıma kattığınız tüm faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilKendini tanıdığın ve barıştığın, huzura kavuştuğun, etrafındakileri de tanıyarak düzgün ilişkiler kurabildiğin ve herkesi anlayarak iletişimde kalmanın insana çok şey kattığını ve rahatlattığını öğrendim deneyimsel tasarım öğretisi ile 🤍 iyi ki..
YanıtlaSilKaleminize sağlık çok güzel bir yazı olmuş herkes bu eğitimi almalı
YanıtlaSilgerçeği arayan bulur :)
YanıtlaSilKendini ve başkalarını anlamak için bir yol varmış...
YanıtlaSil